Hendikep značenje – što je hendikep i kako ga koristiti

Iskusni igrači sportske prognoze uvijek pokušavaju pronaći što veći tečaj na svojim okladama. U tu svrhu može poslužiti hendikep klađenje. U pitanju je tipovanje da će favorit pobijediti sa značajnom razlikom.

Ovaj tip oklade pojavljuje se u različitim oblicima i ponekad zbunjuje korisnike. Zato vam otkrivamo hendikep značenje i donosimo primjere kako koristiti ovu okladu.

Zašto je hendikep u kladionici toliko važan?

Sportske utakmice nisu uvijek neizvjesne. Ponekad postoji razlika u klasi između suparnika. Tada je obično koeficijent na pobjedu favorita toliko nizak da ne donosi značajan potencijalni dobitak. Srećom, nudi kladionica hendikep u takvim dvobojima.

Kad je u pitanju hendikep kladionica objašnjenje je sasvim jednostavno. Radi se o tipovanju da će favorit uvjerljivo svladati suparnika. Možete se kladiti i suprotno, da će autsajder u najgorem slučaju tijesno izgubiti. Ovakvo hendikep objašnjenje jasno otkriva da se radi o prognoziranju hoće li utakmica biti neizvjesna ili će proći bez ikakve drame.

Kladionica hendikep nudi u više različitih oblika. Postoji europski hendikep s dva ili tri znaka. Tu je i azijski hendikep, pri kojem se praktički kladite na dvije različite razine i možete do punog ili polovičnog dobitka.

Naići ćete na različite vrijednosti ove oklade. Uz hendikep nogomet obično traži igranje da će momčad pobijediti barem dva razlike. Hendikep u košarci može pak tražiti tipovanje na pobjedu s više od 20 razlike.

Spomenimo i da se hendikep u tenisu može igrati na gemove, a i na setove. U svakom slučaju, ovaj tip sportske prognoze itekako je obogatio ponudu kladionica i otvorio neke nove strateške mogućnosti iskusnim kladiteljima.

Hendikep Značenje

Strategije klađenja uz pomoć hendikepa

Sada kada znate što znači hendikep u kladionici, vrijeme je da se osvrnemo na načine korištenja u praksi. Hendikep klađenje obično igračima služi kako bi podebljali koeficijent na svojim favoritima.

Uz hendikep u nogometu bez problema možete uzeti tečaj veći od 2, dok za hendikep košarka nudi kvote oko 1,85, čak i na onim ekipama na čiju je pobjedu inače kvota 1,01.

Dakle, osnovna strategija je maksimizirati potencijalnu isplatu pri tipovanju na vašeg favorita. Obično se igraju pojedinačne oklade, a nekad i dvije povezane na istom listiću. Kladionica hendikep nudi prije početka utakmica, ali i pri klađenju uživo. I jedno i drugo ima smisla iskušati.

U svakom slučaju, danas nema ozbiljne hrvatske online kladionice koja ne nudi korisnicima ovaj tip klađenja. Iskusni igrači to cijene. Kad je u pitanju hendikep kladionica objašnjenje popularnosti ove oklade sasvim je jasno. Ona jednostavno donosi veći potencijalni dobitak nego tipovanje na pobjednika utakmice.

Koji sportovi su popularni za hendikep klađenje?

Kladionica hendikep veže uz različite sportove. Gdje god postoji razlika u kvaliteti između suparnika, ovaj tip oklade dobro dođe kladiteljima. Posebno je efikasan na ovih pet sportova:

  • Nogomet – igrači najčešće igraju da će neka momčad pobijediti s dva ili više razlike. Ako je ogromna razlika u kvaliteti, ima smisla igrati i na trijumf s tri ili više razlike.
  • Košarka – bilo da se kladite uživo ili prije početka utakmica, online kladionice nude pregršt razina hendikepa na košarkaškim utakmicama. Kvote su dobre i treba ih svakako uzeti u obzir.
  • Tenis – hendikep gemova je oklada koju igraju teniski kladitelji. Ne samo što se klade da će favorit pregaziti suparnika, već i suprotno, da će autsajder tijesno izgubiti. Postoji i hendikep setova, što dobro dođe na Grand Slam turnirima.
  • Rukomet – kao i u košarci, hendikep u kladionici definitivno obogaćuje rukometnu ponudu. Posebno ga se isplati igrati uživo, u trenutku kad osjećate da se utakmica lomi.
  • Hokej na ledu – ovaj dinamični sport daje vam šansu dodatno podebljati kvote uz pomoć hendikepa. Uvijek su to tečajevi uz koje je moguće provoditi različite obećavajuće strategije.

Primjeri hendikepa

Hendikep kladionica objašnjenje ste već ranije dobili. No, samo teoretsko. Sada ćemo dati nekoliko konkretnih primjera, kako bismo vam pokazali kako ova oklada zapravo funkcionira.

Hendikep u nogometu

Krenut ćemo od nogometa. Tamo ćete naići na hendikep -1,5 na favorita. Postoje dva znaka, jedinica i dvojka. Ako odigrate jedinicu, kladite se da će favorit pobijediti s najmanje dva razlike. Ako odigrate na dvojku, to znači da tipujete da autsajder neće izgubiti više od jedan razlike.

Postoji u nogometu i hendikep s tri znaka. Uočit ćete ga po oznakama 1:0 i -1. Za takav hendikep objašnjenje kaže da postoji i remi koji komplicira situaciju. Drugim riječima, ako odigrate jedinicu tipujete da će vaš favorit pobijediti s dva razlike.

Ako odigrate X kladite se da će pobijediti s točno jedan razlike, na što je i najveća kvota. U slučaju oklade na dvojku igrate da će autsajder u najgorem slučaju remizirati.

Tu je onda i azijski hendikep. Radi se o vrijednosti u četvrtinama. Hendikep značenje ovog tipa oklade nešto je drukčije. Vi se zapravo kladite na dvije razine hendikepa u isto vrijeme.

Pa ako odigrate hendikep -0,75, to znači da pola uloga ide hendikep -0,5, a pola na -1. To znači da vam za punu isplatu treba pobjeda dva razlike. Za isplatu polovičnog dobitka i povrat pola uloga dovoljna je pobjeda jedan razlike. Remi ili poraz vašeg favorita čine vaš listić gubitnim.

Hendikep u ostalim sportovima

Spomenimo i hendikep u košarci. On je obično jednostavan i ima samo dva znaka. Pa ako odigrate jedinicu na hendikep -11,5, to znači da vaš favorit mora pobijediti s najmanje 12 razlike. Dvojka vam donosi dobitak ako autsajder u najgorem slučaju izgubi s najviše 11 razlike.

Tenis slično funkcionira. Hendikep -5,5 gemova znači da na kraju meča favorit mora osvojiti 6 gemova više od suparnika, kako bi jedinica bila dobitna. U rukometu hendikep -3,5 gola znači sasvim isto, da favorit mora zabiti 4 gola više od suparnika da bi jedinica rezultirala dobitkom.

Hendikep s dva znaka prevladava i u ostalim sportovima. Azijska varijanta i onaj s tri znaka uglavnom se javljaju samo na nogometu.

Gdje se kladiti na hendikep?

Domaći priređivači online klađenja nude brojne opcije kako se kladiti na hendikep. Izdvajamo Favbet kladionicu u kojoj ćete pronaći azijski hendikep na nogometnim utakmicama. Tu je i europski hendikep s dva znaka, dostupan na nizu različitih sportova.

Prva Sportska Kladionica nudi pak hendikep s tri znaka na nogometu, čak i na prvo poluvrijeme. Na košarci su opcije za hendikep klađenje još bolje, s više od deset razina na popularnim utakmicama.

S druge strane, u SuperSport kladionici ćete pronaći oznaku F+2, što znači kladiti se da favorit pobjeđuje s dva ili više razlike. Također je dostupan hendikep s tri znaka te brojne opcije za igranje ove oklade uživo.

U Germania kladionici posebno zanimljive opcije za klađenje na hendikep pronaći ćete na košarci, rukometu i tenisu. Ovdje se hendikep gemova na teniskim mečevima uvijek javlja na više razina i igrači ga itekako vole koristiti prilikom live klađenja.

Najčešće postavljana pitanja

Hendikep definitivno spada među najbolje oklade, bilo da tipujete na nogomet, košarku, tenis ili rukomet. Značajno diže kvotu na vašem favoritu.

Kad je u pitanju azijski hendikep značenje ove klade je takvo da vam daje priliku doći do potencijalnog dobitka čak i ako niste u potpunosti predvidjeli ishod utakmice. U pitanju je klađenje na dvije razine hendikepa, pri kojoj ona niža može vratiti vaš ulog, ovisno o kvotama na koje tipujete. Najbolje rezultate ova vrsta oklade daje pri klađenju uživo na nogometu, prije svega u završnici utakmica.

Hendikep je odličan način kako podebljati kvotu na vašem favoritu. No, postoje i alternativne opcije. Oklada poluvrijeme/kraj ima isti učinak, važno je samo da momčad na koju tipujete rano povede.

Pronaći uvećani tečaj možete i kombiniranjem tipovanja na pobjednika i na zbroj golova. Tu je još oklada na broj postignutih golova vašeg favorita, gdje se također skrivaju dobre kvote.

18+ | Igrajte odgovorno | Važe opšti uvjeti korištenja sajta | Komercijalni sadržaj