Poljski Multi loto – kako se igra i koje su najbolje strategije

Osim klađenja na sportske utakmice, online kladionice već dugo nude svojim korisnicima i oklade na loto. U ponudi su različita izvlačenja, a među njima je posebno zanimljiv poljski Multi loto.

U pitanju je igra u kojoj čak 20 različitih brojeva može potencijalno donijeti dobitak. Ako vas zanima kako igrati i kako pogoditi poljski Multi loto, svakako provjerite ovu našu analizu.

Što je poljski Multi loto 20/80?

U Poljskoj postoje brojne lutrijske igre. Igrači vole igrati Lotto Plus 6/49, kao i Mini Lotto 5/42. Postoji još Ekstra Pensja, s 5 izvučenih brojeva od 35 te jednim dodatnim. Sve su to igre u kojima je vrlo teško pogoditi dobitne brojeve.

Alternativa tome je poljski Multi loto 20/80, u kojem imate izglede pogoditi broj koji će biti izvučen. Naime, šanse su 25% da će se to dogoditi, što je za loto sasvim solidno.

Poznat i pod nazivom Multi Multi, izvlačenja ovog lota prilično su česta, svakog dana u 14 i 22 sata. Zbog toga se poljski Multi loto 20/80 rezultati mijenjaju iz dana u dan.

Kako igrati poljski Multi loto?

U Hrvatskoj gotovo svaka online kladionica nudi klađenje na poljski Multi loto 20/80. Dovoljno je prijaviti se u svoj korisnički profil, odrediti ulog i odabrati brojeve.

Kad je u pitanju Poljska Multi loto od igrača traži da pogodi 10 od 20 izvučenih brojeva, kako bi mu pripala glavna nagrada. U našoj zemlji klađenje na ovu lutrijsku igru nešto drukčije funkcionira. Imate pravo pogađati najviše 8 brojeva. Možete to raditi uz klasični akumulator listić, ali i igranjem različitih sistema.

poljski multi loto

Sistemski listići funkcioniraju kao i u sportskom klađenju. Dakle, cijena im je puno povoljnija nego kad ih koristite uz loto igre Hrvatske lutrije. Odlično je što vi birate koliko ćete brojeva pogađati. Naime, imate pravo uplatiti svoj ulog čak i na samo jedan broj.

Koeficijenti uz poljski loto 20/80 razlikuju se od kladionice do kladionice. U onima posebno darežljivima dobit ćete tečaj 3,90 na jedan odigrani broj. Kvota raste ako pogodite dva broja, a uvećava ulog i do 70 puta ako pravilno odaberete tri broja.

Poljski Multi loto 20/80 rezultati – kako ih provjeriti?

Poljski Multi loto 20/80 rezultati dostupni su vam unutar profila u vašoj online kladionici. Vrlo brzo nakon završetka izvlačenja vidjet ćete jeste li ostvarili dobitak ili niste.

No, treba reći da se znalo u prošlosti dogoditi da sportske kladionice u Hrvatskoj objave krive rezultate ove poljske lutrijske igre. U pitanju je bio jedan ili čak više pogrešnih dobitnih brojeva.

Zato je još bolja opcija potražiti službenu stranicu ovog lota. Imajte samo na umu da ga u Poljskoj zovu Multi Multi te da se web adresa tamošnje lutrije obično pojavi u tražilici na drugom ili trećem mjestu.

Strategije igranja poljskog Multi lota

Poljski Multi loto 20/80 moguće je ozbiljno igrati na nekoliko različitih načina. Kao prvo, tu su akumulator listići, odnosno kombinacija brojeva bez prava na pogrešku.

Zanimljivo je da upravo ovaj poljski loto zna donijeti početnicima dobitak uz četiri pogođena broja, već nakon tek nekoliko odigranih takvih listića. Međutim, kasnije je teško ponoviti još jednu sličnu isplatu.

Naravno, moguće je i upasti u dugu seriju promašenih oklada, ako na vašim listićima nemate pravo na promašaj. Zato dio iskusnih poznavatelja lota uz poljski Multi koristi sistemske listiće.

Tu je ključno odabrati sistem koji vam neće pretjerano umanjiti potencijalni dobitak, u odnosu na klasičnu uplatu. Listići s pravom na jedan promašaj posebno se sviđaju igračima. To su kombinacije 3 od 4, 4 od 5, 5 od 6, 6 od 7 i 7 od 8. Na takvim kombinacijama vaš ulog se neće pretjerano raspršiti. Usput dobivate šansu doći do potencijalnog dobitka čak i ako vaša prognoza ne bude potpuno točna, što ima smisla dok igrate loto.

Od ostalih sistema još se u Hrvatskoj koriste 3 od 5, 4 od 6 i 8 od 10. U pitanju su sistemski listići s nešto više kombinacija, što utječe na iznos vašeg potencijalnog dobitka. No, svaka od spomenutih opcija povećava izglede za dolazak do dobitka, čak i ako dva vaša broja nisu među 20 izvučenih.

U svakom slučaju, na vama je izbor između klasičnog akumulator listića i sistemske igre. Najbolje je iskušati i jedno i drugo pa vidjeti što vam više odgovora. Imajte samo na umu da se igranje pojedinačnih brojeva dugoročno ne isplati.

Koji su najčešći brojevi u poljskom Multi lotu?

Poljski Multi loto 20/80 rezultati otkrit će vam koji su se brojevi često pojavljivali među dobitnima u posljednje vrijeme. Saznat ćete i one koji nisu donosili dobitak u istom razdoblju.

Pa su tako 9, 20, 32, 55, 69 i 72 bili najčešći brojevi u poljskom Multi lotu na prethodnim izvlačenjima, u trenutku pisanja ovog teksta. Naravno, to je podatak koji se mijenja iz tjedna u tjedan, a kroz godinu ili dvije otprilike svi brojevi ispune svoj potencijal i pojave se među dobitnima na oko 25% izvlačenja.

Svejedno, upravo “vrući” i “hladni” brojevi nekim su zaljubljenicima u loto ključni pri odluci što odigrati. “Vruće” biraju zato što smatraju da traje razdoblje u kojem neki broj mora često biti među dobitnima. Za “hladne” koji dugo nisu donosili isplatu pak vjeruju da njihovo dobitno razdoblje tek dolazi u sljedećim danima.

Istina je naravno da svaki broj uvijek ima jednake izglede biti izvučen tijekom izvlačenja. No, fokus na često izvlačene brojeve, kao i na one koji nisu nedavno donijeli dobitak daje strukturu vašoj igri i može prognoziranje dobitne kombinacije učiniti još zanimljivijim.

Prednosti i nedostaci poljskog Multi lota

Prednost poljskog Multi lota svakako je to što ćete broj puno lakše pogoditi nego uz Eurojackpot loto, na kojem su izgledi da se to dogodi tek 5%. Dakle, imate čak 5 puta veće šanse pogoditi pojedinačni broj. Zbog toga su danas lutrijske igre s 20 izvučenih brojeva od 80 popularne u cijelom svijetu, ne samo u Poljskoj.

Prednosti i nedostaci poljskog Multi lota

Pozitivno je kod Multi lota i to što imate priliku igrati sisteme. Dozvoljeno je uplatiti na sistem manje od eura, dok ćete ga skupo platiti uz Loto 7, Loto 6 ili Eurojackpot loto.

Nedostatak je to što se svejedno radi o loto igri, što znači da prednost ostaje čvrsto na strani kuće. Čini se lako ostvariti dobitak, no šanse u Poljskoj za osvajanje jackpot nagrade zapravo su 1 naprema 8,9 milijuna.

Pogađanje 8, a ne 10 brojeva u hrvatskim kladionicama malo olakšava vaš posao, pogotovo uz korištenje sistema. No, svejedno ne postoji strategija koja vam garantira dugoročni dobitak. Zato igranje poljskog Multi lota ne može biti bolja opcija od sportskog klađenja.

Najčešće postavljana pitanja

Kao i u drugim lutrijskim igrama, slučajni izbor određuje dobitne brojeve na poljskom Multi lotu 20/80. O ishodu je u prošlosti odlučivao bubanj iz kojeg je izlazilo 20 brojeva. Moderna tehnologija pak daje alternativu tome. Naime, izvlačenje se može provesti i uz pomoć generatora nasumičnih brojeva.

Poljski Multi Multi traži od igrača da pogodi 10 od 20 izvučenih brojeva. Tako je u Poljskoj, dok u hrvatskim kladionicama pogađamo 8 izvučenih brojeva. Maksimalni dobitak je 150 tisuća puta veći od uloga.

Poljski loto 20/80 izvlači se baš svakog dana u tjednu. Izvlačenja su u 14 i 22 sata, s 20 dobitnih brojeva od njih ukupno 80.

Početna » Vodiči za klađenje » Poljski Multi loto – kako se igra i koje su najbolje strategije

18+ | Igrajte odgovorno | Važe opšti uvjeti korištenja sajta | Komercijalni sadržaj