Akumulirane oklade – kako ih koristiti u online kladionicama?

Zaljubljenici u sportsku prognozu pokušavaju što efikasnije slagati svoje listiće dok se klade. Mnogima je najvažniji cilj dobiti što veću ukupnu kvotu, jer o njoj ovisi konačni dobitak. Baš zato su toliko popularne akumulirane oklade. Uz njih je najlakše uvećati dobitak i doći do isplate koja zadovoljava igrača. Ako vam nije poznat ovakav tip klađenja, svakako pročitajte našu detaljnu analizu u nastavku teksta.

Što su akumulirane oklade?

Akumulirane oklade su ništa drugo nego međusobno pomnoženi koeficijenti na istom listiću. Naime, online kladionice vam dozvoljavaju okladu koja se sastoji od više prognoziranih događaja. To znači da imate pravo staviti novac na dva ili više povezanih parova na listiću.

Ova opcija vrlo je zanimljiva igračima, jer daje vam priliku doći do puno većeg dobitka u odnosu na prognozu svakog događaja pojedinačno. Na vašem listiću međusobno će se pomnožiti kvote i dati konačni umnožak koji će uvećati vaš ulog.

Ovaj tip oklada u Hrvatskoj još nazivamo i kombinacijskim listićima. Dakle, radi se o kombinaciji više različitih sportskih događaja kojima istovremeno prognozirate ishod. Kao što smo već spomenuli, prednost akumuliranih oklada je veći dobitak nego na pojedinačnim uplatama. Nedostatak je pak to što već jedna kriva prognoza znači da je vaš listić gubitni.

Takvi kombinacijski listići mogu se sastojati od dva događaja, ali i od puno više. Hrvatske kladionice u svojim počecima nisu dozvoljavale više od 20 povezanih parova na listiću. Danas su spremne dopustiti vam i više od 25 oklada spojenih u jednu prognozu, svjesne da to dodatno otežava put do dobitka.

Što se uloga na akumuliranoj okladi tiče, ona ovisi o maksimalnoj postavljenoj isplati u kladionici. Može biti ograničen, u slučaju da je ukupni koeficijent na vašem listiću iznimno velik. No, u normalnim situacijama imate pravo odigrati koliko i na pojedinačnoj prognozi, s tim da je ključ vašeg uspjeha pogoditi baš sve događaje koje ste pokušali predvidjeti.

Akumulirane Oklade

Primjer akumulirane online oklade

Ako je igrač dobar poznavatelj nekog natjecanja, poput Premiershipa, poželjet će prognozu više utakmica povezati na istom listiću. Tome služi upravo ovaj tip oklada.

Pa tako možete na listiću odigrati pobjedu Aston Ville protiv Bournemoutha, uz koeficijent 1,80. Tome imate pravo dodati dvojku na Liverpool kod Fulhama, uz tečaj 1,60. Dodat ćete možda i tečaj 2,05 na okladi poluvrijeme/kraj 2/2 na Arsenal kod Wolverhamptona. Zanimljiv vam djeluje i dvoznak 1X na Sheffield protiv Burnleyja, uz kvotu 1.65.

Kada biste igrali pojedinačno svaku od tih oklada, ne biste uspjeli uvećati ulog za više od dvostrukog. No, korištenje akumuliranih oklada omogućuje vam da pomnožite sve spomenute parove i dobijete ukupni koeficijent 9,74. Ako na to uložite 10 eura, imate šansu u hrvatskim kladionicama osvojiti 92,55 eura. Naravno, to je iznos do kojeg dolazite nakon što bude oduzet porez na dobitak.

Važno je znati da što više parova dodajete listiću, to dobitak brže raste. No, i izgledi da ćete pogoditi vašu prognozu se drastično smanjuju. Unatoč tome kombinacijski listići uvijek će biti prvi izbor domaćih igrača. Daju šansu doći do značajnog dobitka, a ne kompliciraju situaciju poput sistemskih listića.

Gdje pronaći akumulirane oklade?

Ovaj tip oklada javlja se u različitim oblicima na Internetu. Klasični akumulator iliti Acca ovdje smo detaljno opisali. Ako se radi o dva para spojena na istom listiću, nazivamo ga Double. Ako su u pitanju tri para, takvom listiću međunarodni je naziv Treble.

Naići ćete i na Trixie, nešto kompliciraniju varijantu. To su dvije kombinacije s dva para i jedna s tri para. Do dobitka dolazite ako pogodite barem dvije kombinacije. Yankee pak slaže četiri kombinacije koje uključuju listić s dva para, tri para i četiri para, s ukupno 7 odigranih događaja. Dvije od četiri kombinacije donose dobitak.

Slično još funkcioniraju Lucky 15, Canadian, Heinz i Goliath. Radi se o kombinacijama događaja koje vam mogu donijeti dobitak čak iako neke parove promašite. No, treba reći da su u pitanju akumulacijske oklade koje su bliže sistemskom listiću, nego klasičnom akumulatoru.

U hrvatskim kladionicama uglavnom na raspolaganju imate ono što nazivamo Acca iliti klasična akumulirana oklada. Upravo to ćete pronaći u Favbet i Germania kladionici. Tamo birate hoćete li odigrati običan kombinacijski listić ili sistemski. Drugih opcija nema.

Prva Sportska Kladionica svoju ponudu je odlučila ipak malo začiniti. Pa tako uz običan i sistemski listić postoji i MAXICOMBI akumulirana oklada. Kao i u gore navedenim inozemnim primjerima, svoje događaje raspoređujete u zasebne kombinacije. Imate pravo na 2 do 13 grupa parova. Ako jedna grupa sadrži isključivo točne prognoze, u njoj ćete ostvariti dobitak.

PSK također nudi Domino akumuliranu okladu. Ovdje također raspoređujete odigrane događaje u grupe. No, razlika je ta što nakon grupe u kojoj ste promašili vašu prognozu ne možete doći do dobitka u onim grupama koje slijede.

To zvuči intrigantno dok proučavate samu okladu, no previše je komplicirano u praksi. Zato se SuperSport i Cro Bet drže isključivo klasičnih akumuliranih oklada. Isto vrijedi i za preostale dvije domaće kladionice, Admiral i Arena Bet.

Postoje li bonusi za akumulirane oklade?

Ovaj tip oklada oduvijek je bio povezan s bonusima i promocijama. Naime, online kladionice su svjesne da nije lako pogoditi kombinaciju velikog broja parova i spremne su vas nagraditi ako u tome uspijete.

Pa tako Prva Sportska Kladionica često nudi Odds Booster, u vrijednosti do 15%. To je ništa drugo nego uvećanje ukupnog dobitka za 15% na akumuliranim okladama. Od vas se traži da odigrate minimalno 3 para u svojoj kombinaciji, svaki s kvotom 1,30 ili većom. Nagrada je dodatnih 1,15 kojim će biti umnožena vaša potencijalna isplata.

Germania pak ima poseban način nagrađivanja akumuliranih oklada. Naime, postoji promocija “Naplati promašaj”, pri kojoj je na kombinacijskim listićima moguće doći do dobitka i uz jedan promašaj.

Za sudjelovanje u promociji traži se akumulirana oklada s najmanje 4 događaja. Ako je na njoj ukupni koeficijent veći od 29, jedan promašaj će vam isplatiti vrijednost uplate. Ukupna kvota veća od 59 isplaćuje dvostruku vrijednost uplate čak i uz jednu krivu prognozu.

Tečaj veći od 99 donosi uz jedan promašaj dobitak 5 puta veći do uloga. Koeficijent veći od 499 donosi dobitak 10 puta veći od uloga, unatoč promašaju. A za listiće s tečajem većim od 999 Germania nudi čak 100 puta veći dobitak od uloženog, uz jedan promašeni događaj.

Gotovo identično funkcionira promocija “Dobitni promašaj” Admiral Bet kladionice, s tim da su nagrade novčane, do 50 eura za listiće s 4 para i tečajem 1000 ili većim. SuperSport pak ima promociju zvanu SuperStativa, u kojoj svakog dana autor najboljeg listića s jednim promašajem ima pravo na bonus do 70 eura. O tome odlučuju glasovi drugih registriranih kladitelja.

Dakle, akumulirane oklade mogu vam donijeti gratis sredstva u gotovo svakoj domaćoj online kladionici, čak i ako nisu dobitne. To je još jedan razlog zašto igrači nastavljaju kombinirati pregršt parova na istom listiću, čak i ako si time umanjuju izglede da na njemu ostvare dobitak. Iskusni igrači se pak drže kombinacija od 2 do najviše 5 parova, jer to se pokazuje kao najbolja opcija u dvoboju protiv bookmakera.

18+ | Igrajte odgovorno | Važe opšti uvjeti korištenja sajta | Komercijalni sadržaj